vrijdag 8 mei 2015

Watervalkaart met Hot Diggity Dog

Hallo creatievelingen

De kaart van vandaag staat bekend als de watervalkaart, omdat de afbeeldingen als een waterval over elkaar vallen. En als je aan het labeltje aan de onderkant trekt, komt de volgende afbeelding naar voren. 

Ik heb de stempel set: Hot Diggity Dog hier voor gebruikt omdat het zulke grappige, kleine stempels heeft die heel geschikt zijn voor deze kaart.


Deze keer heb ik een werkbeschrijving voor jullie zodat je hem ook zelf kunt maken. Kijk ook eens op Pinterest voor nog meer inspiratie.
Materialen:
Cardstock: 5 1/2" - 4 1/4" (basiskaart, de onderste laag, is bij mijn kaart Crumb Cake
Whisper White: 5 1/4" - 8" (dubbelvouwen en bestempelen om je eigen achtergrond te maken)
Cardstock: 9" - 2" (deze strook is de hele basis van het systeem) Rillen op: 2", 2 3/4", 3 1/2" en 4 1/4"
Cardstock: 3/4" - 4" (bandje voor op de voorkant)
Cardstock: 4x 2"- 2"(ik heb hier rondjes voor gebruikt, met Circle Punch 2")
Whisper White: 4x 1 7/8" - 1 7/8" (ik heb rondjes geponst met de Circle Punch 1 3/4").

Beschrijving
 • De 4 witte vierkantjes (of in mijn geval rondjes) bestempelen naar keus en op het stukje cardstock plakken van 2" - 2".
 • De witte, dubbelgevouwen kaart op de basiskaart plakken.
 • Van de strook van 9" - 2" alle rillijn goed aanduwen met een vouwbeen. Deze strook leg je in de lengte op de witte kaart, met de rillijnen naar je toe en de lange kant zonder rillijn op de kaart (niet vastplakken!) De onderkant van deze strook gelijk houden met de onderkant van de witte kaart. Als het goed is, zie je nu een dubbel gevouwen strook, die ongelijk is aan de onderkant.
 • Het smalle strookje cardstock leg je dwars over de lange strook, gelijk met de kortste zijde van de lange strook en vastplakken aan de zijkanten.
 • Van de lange strook, moet je nu het kortste stukje onder het smalle strookje vandaan halen en vastplakken op het strookje, aan de bovenkant dus. (op de foto hieronder kun je dit goed zien. onder het onderste rondje aan de rechterkant komt nog een heel klein stukje cardstock te voorschijn). De strook zit nu vast. Als je aan het langste stuk voorzichtig trekt, zie je dat het cardstock keurig mee schuift. Dit komt door de rillijnen.
 • Nu de gestempelde afdrukjes vastplakken. Begin bij de onderste. Plaats Stikcy Strip tegen de onderste rillijn  en plak je afdrukje hierop. Zorg ervoor dat de bovenkant van je afdrukje tegen de rillijn komt. Herhaal dit met de volgende rillijn en het volgende afdrukje en de 3e en de 4e. (ook dit kun je goed op de foto hieronder zien. Aan de linkerkant zie je het 4e afdrukje soepel meebuigen doordat het vastgelijmd zit, tegen de rillijn aan. 

Pons aan de onderkant van de lange strook een gaatje en doe er een lintje in. Hierdoor kun je makkelijker de strook naar beneden trekken.

De afbeeldingen komen 1 voor 1 te voorschijn of verdwijnen weer door de strook naar beneden te trekken of weer naar boven te schuiven.


Ik hoop dat je vooruit kunt met mijn beschrijving. Lukt het niet, of heb je nog vragen, stuur me dan een mail: kruining05@ziggo.nl

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

2 opmerkingen:

 1. heel erg leuk gedaan, je brengt me op een idee.
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenkort nog een watervalkaart Caroline met net weer een andere uitvoering :-)

  BeantwoordenVerwijderen