maandag 5 oktober 2015

Flower Patch, deel 1

Hallo creatievelingen

Deze week wil ik jullie weer trakteren op een SUper set uit de jaarcatalogus. Een set die uitermate   geschikt is om verschillende technieken bij te gebruiken. Embossen bv. of laagje op laagje, of zoals ik gedaan heb: Ghosting.

Voor deze techniek heb je witte inkt nodig. Als eerste stempel je de afdruk in wit op een niet al te donkere kaart. Vervolgens stempel je dezelfde afdruk met een kleur zoals bv. wat ik hier gebruikt heb: Island Indigo. Zorg ervoor dat je net iets verdraaid van de witte afdruk je gekleurde afdruk stempelt. Het effect is prachtig.Om deze bloem zo te krijgen heb ik de blauwe inkt eerst 1x afgestempeld zodat het afdrukje in het midden, het hart van de bloem, beter te zien was want die heb ik in dezelfde kleur gestempeld. De volgorde is dus: met dezelfde stempel 1x wit en 1x kleur (1x afgestempeld) en 1x kleur met kleinere stempel. De basiskaart is van Tip Top Taupe cardstock gemaakt en de andere kleur die ik gebruikt heb is Pear Pizzazz.

Leuk dat je weer langskomt
Fijne dag vandaag
Groetjes

Jacqueline

2 opmerkingen:

  1. Dit is een techniek die ik ook nog steeds wil uitproberen. Als ik deze kaart zie moet ik het toch echt maar gaan doen, want deze is erg mooi!
    Groeten Karla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks! Het is echt een super leuke techniek om te doen en heel makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen